APSolar

  1. Home
  2. Groningen
  3. Hoogezand
  4. APSolar

Zonnepanelen installateur APSolar

Meint Veningastraat 87, 9601 KD Hoogezand, Nederland
Dit is een citaat van APSolar zelf:

APSolar is gespecialiseerd in advies en installatie van zonnestroom systemen.

APSolar

APSolar gebruikt uitsluitend A-kwaliteit onderdelen zoals SMA omvormers (no 1 van de wereld), YingLi en LDK panelen (behoren beide tot de 5 grootste fabrieken ter wereld) en roestvrij staal montagemateriaal. Wij leveren voor betaalbare prijzen zonnestroom systemen en onderdelen, gecombineerd met deskundig advies. Elke dag installeren onze installatie-teams nieuwe zonnestroom systemen. APSolar begeleidt u tijdens het proces van advies op maat tot aan de daadwerkelijke levering van zonnestroom. Onze doelstelling is om zonne-energie systemen toegankelijk te maken voor iedereen. Op die manier besparen onze klanten flink op hun energie kosten en tegelijk werken we samen met onze klanten aan een duurzame toekomst. Uw deskundige partner voor zonne-energie! 

Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen, tenzij anders aangegeven.

34 beoordelingen over APSolar van Google My Business

image description

Afgelopen januari heeft APSolar zonnepanelen op onze kapschuur geplaatst. Monteurs zijn erg vriendelijk en de panelen en omvormers zijn netjes geïnstalleerd. Na enige tijd, bij een hele dag regen, bleek dat we last hadden van lekkage. Gezien het hier om een kapschuur ging was er niet echt haast bij, maar het moest natuurlijk wel opgelost worden. Binnen een week waren de monteurs er om de lekkage op te lossen. Nu nog wachten op een hele dag regen om te controleren of we definitief van de lekkage af zijn, maar we zijn erg tevreden over de geleverde diensten.

image description

We zijn meer dan tevreden over de service van AP Solar. Tegenwoordig kom je dit niet vaak meer tegen. Bij onze verbouwing ontdekte onze aannemer dat 5 jaar geleden bij de aanleg van de zonnepanelen een afvoerbuis was doorboord. Na telefonisch contact met AP Solar stonden ze een half uur later voor de deur om de situatie te beoordelen. Direct daarna kregen we per app bericht dat de reparatie volledig vergoed zou worden door AP Solar en dat ze de kabels opnieuw zouden plaatsen. De kabels zijn opnieuw geplaatst en de factuur van onze aannemer hebben we opgestuurd. De factuur van ruim ?2000,- werd de volgende dag aan ons betaald. Geweldig! Natuurlijk onhandig hoe destijds de kabel is geplaatst, maar fouten kunnen gemaakt worden. En helemaal als je als organisatie zo'n geweldig service verleent. Zelf 5 jaar na dato. Dikke pluim!

image description

Na iets meer dan 1 jaar wachten {drukte,voorbereiding,vakantie,planning} was het zover vandaag 24-10-2024 het plaatsen van een hybride warmwater boiler van 200 liter . tijdens het inmeten zagen we al dat het spannend zou worden of alles wel lukte maar door nogmaals te meten en goed overleg toch begonnen gat door de muur en vloer vlaklangs de leidingen van de cv ketel en waterleiding die in de vloer lag,nieuwe stroomkabel van de meterkast onder de vloer door bij de cv ketel langs zo naar boven alles aangesloten en afgewerkt en het werkt .Deze jongens van apsolar dennis en herman maken met Meetwerk en Meedenk werk weer een mooi stukje Vakwerk!!!!!

image description

In maart 2018 zijn door AP-Solar 12 zonnepanelen van elk 300 Wattuur op ons dak geïnstalleerd en deze hebben steeds naar volle tevredenheid stroom opgeleverd. In september 2023 bleken de panelen bij inspectie minimale scheurtjes te vertonen; een vaker voorkomend probleem. Er is door AP-Solar direct actie ondernomen en de panelen zijn inmiddels kosteloos vervangen door 10 nieuwe met een hogere totaalopbrengst. Ook al valt het onder de garantie, het is erg prettig dat de hele procedure vlot, helder en met alle medewerking door AP-Solar is uitgevoerd. Hulde!

image description

Lange wachttijd, maar de installatie dag was verder dik in orde. Helaas na een aantal dagen gemerkt dat één van de zijdes waar de panelen gemonteerd waren scheef stonden?(zie foto)(twee kanten van het dak zijn panelen gemonteerd). Na paar weken konden ze pas terecht om ze recht te zetten. Na paar weken ook ineens na een regenval natte vlek op de trap naar de zolder, toch maar even gecontroleerd op dak hoe de bedrading liep boven? (zie foto?s). Hè le maal niet blij mee!!! Bedrading ligt los op dak en op een vreemde wijze de panelen van beide kanten verbonden? nu dus geklooi met verzekering en dakreparatie!! De twee sterren zijn dan ook puur voor de inzet van de installatie dag zelf?

image description

Zeer tevreden over de manier van werken en flexibiliteit van APsolar wij zijn er super blij mee. Zeer zeker aan te raden.

image description

Vier van de vijf sterren aangezien er bij het leggen van de PV-panelen een dakpan niet goed is teruggelegd door de onderaannemer. Hierdoor is lekkage ontstaan. Dinsdagochtend half 10 gebeld om de situatie uit te leggen, dinsdagmiddag half 3 stond de onderaannemer op de stoep om het op te lossen. Ik ben erg tevreden over dit bedrijf en over de klantvriendelijkheid.

image description

Ervaring met AP Solar: Teleurstellende service en vertragingen Ik wil graag mijn ervaring delen met het bedrijf AP Solar, dat verantwoordelijk was voor de installatie van mijn zonnepanelen. Helaas moet ik zeggen dat mijn ervaring met dit bedrijf allesbehalve positief was. AP Solar heeft herhaaldelijk afspraken niet nagekomen en heeft daarnaast een fout gemaakt in het oorspronkelijke legplan, waardoor de zonnepanelen op een andere manier geplaatst moesten worden dan oorspronkelijk was afgesproken. Een van de eerste problemen die ik met AP Solar ondervond, was dat ze de installatiedatum maar liefst drie keer hebben verplaatst. Dit heeft tot grote frustratie geleid, omdat ik mijn planning moest aanpassen en meerdere malen vrij moest nemen om thuis te zijn voor de installatie. De gebrek aan communicatie en het niet nakomen van gemaakte afspraken hebben mijn vertrouwen in het bedrijf ernstig geschaad. Daarnaast heeft AP Solar een fout gemaakt in het legplan voor de zonnepanelen. Hierdoor moesten de panelen op een andere manier worden geplaatst dan oorspronkelijk was overeengekomen. Het gevolg hiervan was dat er geen zonnepanelen op het platte dak konden worden geïnstalleerd, wat voor mij een belangrijk onderdeel was van mijn zonne-energiesysteem. Dit was een grote teleurstelling, omdat ik juist had gekozen voor AP Solar vanwege hun expertise op het gebied van zonne-energie-installaties. Om de gemaakte fout enigszins te compenseren, bood AP Solar aan om een korting van 70 euro toe te passen op de extra werkzaamheden die nodig waren voor het maken van een dakdoorvoer, het installeren van montagemateriaal voor een plat dak en het aanleggen van een extra kabel naar de omvormer. Hoewel deze korting enige financiële tegemoetkoming bood, is dit bedrag voor de niet uitgevoerde werkzaamheden wel heel summier. Al met al ben ik erg teleurgesteld in de service van AP Solar. Het niet nakomen van afspraken, de vertragingen en de fout in het legplan hebben ervoor gezorgd dat mijn ervaring met dit bedrijf negatief is geweest. Ik had gehoopt op een professionele en betrouwbare dienstverlening, maar helaas voldeed AP Solar niet aan mijn verwachtingen. Ik hoop dat ze hun service in de toekomst kunnen verbeteren, zodat andere klanten niet dezelfde problemen hoeven te ervaren.

image description

Via Apsolar 23 perfect werkende zonnepanelen aangeschaft Niet alleen zeer tevreden over de panelen, maar ook over de uitstekende service van Apsolar! Een goede prijs-kwaliteisverhouding.

image description

Onbetrouwbaar bedrijf een afspraak gemaakt op 23 augustus kon alleen via WhatsApp plus foto's een offerte gekregen waar niets van klopte gebeld het zou aangepast worden maar nu bijna april nog steeds niets gehoord heb inmiddels zonnepanelen op mijn dak via een bedrijf uit kolham had dat direct moeten doen.

image description

Als eerste: telefoniste die je te woord staat neemt een onprofessionele houding aan. Ten tweede: bij het maken van een offerte werd er geen adviseur langsgestuurd om de situatie ter plekke te bekijken. Gevolg: op de geplande installatiedatum kwamen de medewerkers ter plekke tot de conclusie dat er een hoogwerker aan te pas moest komen. De installatie werd een maand opgeschoven. Vandaag kreeg ik een belletje met het bericht dat de installatie van morgen geen doorgang kan vinden ivm priveomstandigheden. De installatie zou een dag later kunnen plaatsvinden. Ik heb de opdracht geannuleerd. Als dit al zo problematisch verloopt wat kan ik dan voor in de toekomst van AP Solar gaan verwachten? Voorkomen is beter dan genezen.

image description

Veel geld betaald voor 18 zonnepanelen maar op het moment dat ze het niet meer doen hebben ze het ineens heel erg druk. Vind het ook zuur voor de mensen die daar de telefoon moeten opnemen, los van het feit dat deze mensen niet capabel zijn krijgen ze wel alles over hun heen, zij kunnen er ook niks aan doen. Ik heb nog meer panelen nodig maar ga deze hier echt niet meer afnemen. Pas op mensen, bij de verkoop gaan alle deuren voor je open, daarna ben je een nummertje en geven ze niet meer thuis. 08-02-2023 De directeur is hoogstpersoonlijk langs gekomen en het dak op geweest om 2 rijen panelen te vervangen. Erg bijzonder om te zien dat deze man totaal geen afspiegeling is van sommige mensen die daar de telefoon opnemen. Hij was uiterst behulpzaam en deed alles met een glimlach. Heel netjes dus.

image description

slechte service! komen de eerste afspraak zonder hoogwerker en kunnen dus niet beginnen. Moet vervolgens een nieuwe afspraak inplannen waarbij ik vraag wanneer ik die ongeveer kan verwachten. Telefonische medwerker kon me niets zeggen, ik herhaal nogmaals 2 x dat een indicatie wel fijn zou zijn, omdat ik al 6 maandne moest wachten op de eerste planning, waarop hij dreigt dat als ik zo doorga hij me achteraan in de planning zal zetten. Wanneer ik hem daarop aanspreek hangt ie gewoon op. Later kwamen 2 vriendelijke jongens de panelen plaatsten waarna de electricien nog moest komen. Die kon in de eerste afspraak de boel niet afronden (buiten zijn schuld om) en maakt vervolgens 2x een nieuwe afspraak die hij simpelweg niet nakomt. Geen fijn bedrijf om mee te werken

image description

Het verkopen en het plaatsen van de zonnepanelen gaat voorspoedig. Als er daarna echter iets kapot gaat en het moet gemaakt worden krijg je hier helaas niet de service die je mag verwachten. Zonnepanelen hebben nu sinds oktober een storing en het is nog niet opgelost. Erg jammer want ik heb goed contact met een van de verkopers binnen het bedrijf, heb nog meer panelen nodig maar hij snapt ook dat ik het niet meer aandurf om dit via hun te doen.

image description

Wilde in oktober 2022 een order plaatsen voor installatie van 20 zonnepanelen enz. Gebeld voor een datum om te laten plaatsen, een onvriendelijke dame aan de telefoon van AP Solar Hoogezand (die duidelijk geen zin had om klantmeedenkend te communiceren) die ons meedeelde dat we op zijn vroegst in augustus 2023 zonnepanelen door AP Solar Hoogezand konden laten plaatsen.... bijna 1 jaar later???? Tip voor de eigenaar van AP Solar : meer en vriendelijker personeel aannemen! Wij zijn nu geholpen en voorzien binnen 4 weken bij een andere vakkundig zonnepanelen bedrijf.

image description

APsolar was de enige die moeite nam om voor de offerte langs te komen. Andere bedrijven was op basis van foto's maken en opsturen.dat ze langskomen vind ik sowieso een plus punt aangezien de de vragen direct beantwoordt kunnen worden. De heren die bij ons de panelen hebben geplaatst zijn zeer klant gericht,beleefd, werken nauwkeurig en netjes. In de toekomst gaan we nog uitbreiden met de panelen en zal ik zeker apsolar de opdracht weer geven.

image description

Een bedrijf dat zijn beloftes nakomt, vakkundig en netjes werkt. Prima mensen!

image description

In maart was de afspraak gemaakt om 25 mei zonnepanelen bij ons te plaatsen. 16 Mei werden we gebeld dat de panelen 18 mei werden geplaatst. De monteurs zouden er rond 12.00 uur zijn. Al wat er kwam, geen monteurs. Wij bellen met AP Solar. Om 16.00 uur kwam het verlossende woord, ze konden geen contact krijgen met de monteurs. Aangezien ik die dag vrij had genomen, was ik blij met de situatie. Nieuwe afspraak gemaakt voor, let wel, 25 mei. Om 7.00 uur stonden er 3 monteurs voor de deur. Om 9.15 waren de panelen geplaatst en aangesloten op het net. Deze monteurs hebben zeer goed werk geleverd, en verdienen 5 sterren. De planning van AP Solar krijgt van mij 3 sterren, zodat ik uitkom op 4 sterren. Mijn ervaring is: als je gaat rommelen met een planning, dan gaat het in 4 van de 5 gevallen mis. Dus mijn advies, hou je aan de eerste planning.

image description

Voor de aanschaf van zonnepanelen op ons huis meerdere offertes aangevraagd. AP Solar kwam daar in combinatie met ervaring, prijs, kennis en kunde zeer gunstig uit. Vooraf aan de installatie nog gekozen voor een iets zwaardere omvormer die de mogelijkheid heeft om een accu op aan te sluiten. Dan zou je volledig autonoom zijn. Installatie is heel netjes afgewerkt. Zijn er blij mee.

image description

10 zonnepanelen geinstalleerd door APsolar.Goede voorlichting ter plekke met een goede adviseur.Offerte was scherp.Alles zeer goed en netjes aangelegd door een ploegje van 3 man.Administratief alles zeer goed geregeld voor app en btw terug. Een aanrader en een top bedrijf.Top en een aanrader.

image description

Vlotte behandeling, deskundig personeel en vragen worden snel en correct afgehandeld en telefonische contacten verlopen vlot en antwoorden zijn correct.

image description

Ik kan niets anders zeggen dan dat alles tot in de puntjes is geregeld. Een zeer fijne samenwerking, er wordt goed overlegd!! Top!!

image description

Vanaf het eerste telefoontje heldere informatie en klantgerichte communicatie. Binnen een week een offerte klaar om subsidie te kunnen aanvragen. Binnen drie weken een installatieafspraak.. Ik werd een week voor de afspraak gebeld of het ook 2 dagen eerder kon.(vroeg in de middag) Ik werd s'morgens gebeld of het ook direct kon. Waar maak je dat nog mee dat ze sneller komen dan beloofd. Ik geef een 10 voor de hele operatie!!!!!!

image description

Ik ben zeer tevreden over APSolar. Ze zijn duidelijk, komen hun afspraken na. De montage van de zonnepanelen ging snel, en zonder al te veel overlast. Het vervangen v/d meterkast is ook vakkundig gedaan. Goede uitleg over de installatie. Had in het begin, alleen problemen met de monitoring account. Maar dit is ook goed opgelost.

image description

Prima bedrijf, deskundige informatie en denkt mee. Montage van de zonnepanelen kon eerder plaatsvinden dan aanvankelijk gepland. De 4 man tellende montageploeg (Mohamed) heeft snel en vakkundig werk geleverd, waardoor de installatie binnen 4 uur operationeel was. We zijn tot nu toe erg tevreden!

image description

Goed bedrijf AP solar,zeer goed geholpen voor advies,en zeer bekwame vak mensen,zowel het plaatsen van de zonnepanelen, en het instaleren van de omvormer solar edge HD wave Als iemand aan mij vraagt ik wil ook zonnepanelen,raad ik deze firma AP solar in Hoogezand-Sappemeer aan. Een dikke 10+

image description

In hun kleine maar gezellige bedrijfspand het eerste contact gehad met een zeer fijne klantgerichte medewerker die ons zeer goed heeft geholpen. Vervolgens via mail, telefoon en whatsapp diverse vragen gehad maar echt niets maar dan ook echt niets is ze teveel en hier voel je je nog klant is koning . Er wordt ook zeer snel gereageerd op vragen die je hebt. Binnenkort wordt er eea geïnstalleerd en hoop dat dit net zo verloopt als het voortraject. Belangrijk is blijf communiceren met de klant Complimenten voor Apsolar die meedenkt met de klant.. Ga zo door met deze krachtige formule hiermee onderscheiden jullie je met vele andere bedrijven!!. Ik kan Apsolar in Hoogezand zeker aanraden

image description

Ik ben nav een aanbeveling van een collega uit Amsterdam bij dit bedrijf uit Groningen terechtgekomen. In tegenstelling tot andere, grotere bedrijven (waaronder ook één uit de collectieve inkoop van VEH) die probeerden je met het goedkoopste aanbod te krijgen, werd bij AP Solar gekeken naar welke oplossing bij jou en je situatie past. Achteraf gezien was ik bij andere bedrijven zelfs duurder uitgekomen dan bij AP Solar, wat je niet van een relatief klein bedrijf zou verwachten. De communicatie verliep prettig en soepel, je had één aanspreekpartner, zelfs wat onderhandeling aan de prijs zat er nog in. Toen bepaald materiaal niet geleverd kon worden werd coulant aangeboden om wel beschikbaar materiaal maar van hogere kwaliteit voor dezelfde lagere prijs te verbouwen. De installateurs zelf waren heel aardig, zorgvuldig en namen alle moeite om de bekabeling zo onopvallend mogelijk weg te werken. Vanwege ziekte kwamen ze later dan verwacht langs en kregen de klus daarom niet op dezelfde dag af en kwamen op eigen rekening weer aan het eind van de week terug om alles af te maken. Alles werd (ook binnen) schoon en netjes opgeleverd. Absolute aanrader, goede service, goede prijzen, goede kwaliteit, aardige mensen.

image description

Goede service. Komen van tevoren langs om een plan te maken.werken netjes. Erg tevreden over dit bedrijf.

image description

Offerte traject verliep direct goed. Arnold heeft situatie beoordeeld en situatie goed ingeschat. De panelen en bekabeling zijn mooi weggewerkt. Monteurs hebben echt moeite gedaan zodat geen kabel zichtbaar is en werken goed door en netjes. Aanpassingen in meterkast waren niet in 1x goed, dit is echter ook goed hersteld. Prijs/kwaliteit is zeer goed bij Apsolar.

image description

Prima werk van de mannen van AP Solar. Binnen een dag 15 panelen + alles wat er bij hoort. Concurrerende prijs. Prima.

image description

Hoi Arnoud, vanaf mooi Ameland stuur ik je het stukje reviewtekst, zoals beloofd. Ik doe er paar foto's bij. "Drie man sterk kwam AP SOLAR naar ons huis op Ameland. Op dit groene Waddeneiland vonden we ons nieuwgebouwde huis niet af zonder zonnepanelen. Voortvarend en met grote deskundigheid klaarden zij de klus ruim binnen een dag. Vanaf het begin ging het in goed overleg en een hele fijne sfeer. We werden betrokken bij alle beslissingen die genomen moesten worden. De 14 panelen verdelen hun energie over twee woningen, die elk hun eigen omvormer kregen. Toen alles was geïnstalleerd en werkte, konden we dat meteen online volgen. Sindsdien checken we regelmatig onze opbrengst. Wij zijn zeer te spreken over de mensen van AP SOLAR en we delen dat graag." Met hartelijke groet, Erik de Wal

image description

Zeer prettige firma om zaken mee te doen. Van begin tot eind prima service ervaren door de medewerkers van Apsolar. Het voortraject verliep zoals het hoort soepel en vlot. Keurig alles bevestigd per mail en op telefonische vragen ook professioneel en kundig geantwoord. Apsolar regelt alles voor je. Zelfs de BTW aangifte en melding "teruglevering" stroom bij de netbeheerder is door Apsolar verzorgd. Op de dag van montage stonden er twee uiterst vriendelijke medewerkers op de afgesproken tijd voor de deur en hebben de panelen netjes en in overleg gemonteerd. L. en A., (de monteurs) hebben op mij een goede indruk achter gelaten. Je kon aan alles merken dat ze met plezier aan het werk waren ! Ik kan ze aanbevelen.

image description

Snelle proffesionele installatie. Er was nog ruimte voor lastminute overleg over de plaatsing. Ze geven goede adviezen en staan open voor vragen. Alles is netjes afgewerkt en bevestigt. De garantie voorwaarden zijn zeer goed. Top club!!