EnergieWonen

  1. Home
  2. Flevoland
  3. Almere
  4. EnergieWonen

zonnepanelen installateur EnergieWonen

Hawaiiweg 25, 1339 NW Almere, Nederland
Dit is een citaat van EnergieWonen zelf:

EnergieWonen helpt haar klanten bij het optimaliseren van de energiehuishouding van hun woning. Op dit moment zijn zonnepanelen daarvoor de meest efficiënte mogelijkheid.

Over EnergieWonen

In de toekomst zal EnergieWonen zich ook specialiseren in domotica, accutechnologie en energiemanagement. Zo blijven wij Nederlandse huishoudens ondersteunen bij het verlagen van de energiekosten.

Doordat EnergieWonen meer dan 500 installaties per maand doet kunnen zij direct bij fabrikanten inkopen. Daarmee garanderen zij een levering tegen zeer scherpe prijzen. Bovendien hoeven zij geen concessies aan kwaliteit te doen.

EnergieWonen heeft 28 service- en adviespunten en daardoor zit er altijd één bij je in de buurt. Bij een eventuele storing helpen zij uiteraard zo snel mogelijk. De kracht van EnergieWonen is dan ook: lokaal werkend en nationale inkoop!

Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen, tenzij anders aangegeven.

20 beoordelingen over EnergieWonen van Google My Business

image description

Ik raad dit bedrijf absoluut niet aan. Ik heb 10 zonnepanelen laten plaatsen met de toezegging door de adviseur dat als ik meer panelen wil, EnergieWonen die bij bestaande klanten snel en zonder problemen komt bijplaatsen. Nu, twee jaar later, wil ik extra panelen en nu laat het bedrijf weten dat ze geen bijplaatsingen meer doen, ook niet bij bestaande klanten. Erg jammer, want dit was nou juist de reden dat ik voor EnergieWonen had gekozen...

image description

Zeer slechte service!!!! Het plaatsen van panelen gebeurd vaak goed en zorgvuldig, maar zodra je ze nodig hebt voor een storing of problemen moet je weken en soms maanden w88. Als je belt zijn ze super slecht te bereiken en als ze opnemen moet alles via de mail en je krijgt verder niemand te spreken alleen de receptioniste. Via de mail krijg je ook niet of nauwelijks reactie. Geen zaken doen met dit bedrijf!

image description

Komen afspraken niet na vervolgens neem je de telefoon niet meer op dit allemaal omdat een systeem niet correct werkt en ze voor mijn deur stonden we zonder hoogwerker die nodig was lekker handig vervolgens moesten wij drie maanden wachten voordat ze opnieuw konden langskomen om de zonnepanelen alsnog te plaatsen bij vraag hiervoor een compensatie maar ze geven geen gehoor Ze sturen ons van het kastje naar de muur

image description

Enkele optimizers zijn stuk. Vallen onder de garantie. Energiewonen beloofde om op afstand ons systeem uit te lezen, waarna contact met ons zou worden opgenomen. Na 8 weken nog steeds geen bericht mogen ontvangen. Bedrijf reageert niet meer op mail en is telefonisch niet bereikbaar. 5 jaar geleden, forse lekkage gehad ivm slordige en ruwe installatie door dit bedrijf. Bedrijf legde de schuld bij anderen. Uiteindelijk heeft het bedrijf met hulp van rechtsbijstand toch de de schade betaald.super slecht bedrijf, met nog slechtere service. Komen beloften niet na.

image description

Heeeeele slechte ervaring bij Energiewonen. Nooit doen! De klantenservice is alleen maar te bereiken als je iets koopt. Als er iets hapert zit je met de gebakken peren. Er komt niemand langs, je krijgt een handleiding om het zelf te doen en meer niet. Ik zit al lang met panelen die het niet doen en met een app die het niet doet. Kortom ga nooit met deze mensen in zee!

image description

De service en de glimlach was er tot de zonnepanelen en de omvormer niets meer deden. Daarna blijkt het ineens heul heul moeilijk om contact te krijgen. Telefonisch doen ze sowieso niets meer (na 5 minuten bandje wordt de verbinding verbroken). Op een supportverzoek via email krijg je alleen automatische response. Misschien moeten ze stoppen met nieuwe klanten en de oude gewoon goed helpen! Dat hadden ze beloofd hè! Ze waren niet voor niets duurder dan de concurrent.

image description

Ik zou nooit meer via energiewonen zonnepanelen laten plaatsten. Het offerte traject en installatie ging prima maar daarna ging het mis. 2 maand bezig geweest om een acount geactiveerd te krijgen. Deze account moest door Energiewonen geactiveerd worden. Maar telefonisch kun je ze gewoon niet te pakken krijgen. Voor verkoop krijg je direct iemand aan de lijn maar als het om service gaat dan wordt je na 5 minuten in de wacht gezet te hebben afgesloten. Je krijgt dan via een bandje te horen dat je moet mailen. Op mijn emails reageerden ze eigenlijk niet. Of pas na weken. Ik heb sinds vorige week een storing gemeld want enkele microomvormers staan in storing. De app geeft netjes aan dat er een monteur langs moet komen. Maar dat krijg ik dus nog niet geregeld. Ik ben echt teleurgesteld.

image description

Zojuist zeer onvriendelijk behandeld door een vertegenwoordiger van EnergieWonen. Allereerst 45 minuten te vroeg voor de deur, geen probleem in dit geval maar altijd netjes om even te vragen of het al uit komt. Zonder een beleefde ?goedemiddag? oid, was de eerste communicatie; ?op een dak zoals deze, plaatsen wij niet?. En daarmee was het eigenlijk gedaan. Binnen 4 minuten was meneer weer weg. Alle begrip dat er op sommige type daken niet geplaatst wordt hoor, maar dat had ook op een nette, vriendelijke manier uitgelegd kunnen worden. Het onvriendelijke contact overrompelde me zo dat ik er ontdaan van ben.

image description

Na een lekkage contact opgenomen En gelijk opgelost En een mooie bos bloemen ontvangen voor het ongemak Top bedrijf ??

image description

Mooi hoor, na 2 jaar fouten in de installatie en niet reageren of langs komen

image description

Beste mensen, ik zou me maar eens goed overwegen om met dit bedrijf en in zee te gaan. Wij hebben 24 zonnepanelen op het dak liggen en hebben al een week geleden gemaild/gebeld omdat er een storing in de omvormer is. Dit betekent dat wij nu ook geen stroom kunnen opwekken. Telefonisch zijn ze heel erg slecht te bereiken en op de mail wordt ook pas na dagen op gereageerd. Dus verkopen kunnen ze goed, alleen de service is ver te zoeken

image description

Ik had vandaag een afspraak m.b.t aanschaffen van zonnepanelen. Ik werd doorgestuurd via ESSENT. Tot mijn grote verbazing belde jullie advieseur om 16:28 ( 2 min voor ons afspraak) dat hij vanochtend positief is getest en niet langs kan komen. Zwaar teleurgesteld in jullie bedrijf en adviseurs. Ik moest ook tijd voor vrij maken en zit voor niks thuis. Onbegrijpelijk dat iemand zo ongeinteresseerd 2 min van te voren de afspraak afzegt omdat hij vanochtend positief is getest. Ik laat het hier niet bij en zal deze naar ESSENT escaleren.

image description

Vorig jaar (2021) zonnepanelen laten installeren op onze nieuwe koopwoning door Energiewonen. Zowel voortraject als installatie en natraject (aftersales) naar tevredenheid zien verlopen. De schouw was zoals verwacht: korte inspectie van bestaande electra installatie, dak, constructie etc. Voorstel ontvangen waarop we nog een paar wijzigingen konden laten doen ivm andere installatie (airco). De consultant was vriendelijk, dacht mee en volgt ook op. Energiewonen was zo flexibel om de datum van installatieafspraak te verschuiven ivm zieke huisgenoot (dag vóór de installatie). Uiteindelijke dag van installatie ging alles voorspoedig, ondanks een paar onvoorziene uitdagingen. Alles netjes en schoon opgeleverd met instructie en relay aangemeld op lokale wifi. De aftersales was prima ook de verzorging van BTW teruggave. Het proces is deels geautomatiseerd, of althans kregen we steds tijdig updates van status van BTW teruggave. Een punt van advies zou wel zijn om een drone in te zetten voor schouw maar ook post-installatie om wat extra foto's te delen met de nieuwe eigenaar van de zonnepanelen.

image description

Vorig jaar zonnepanelen via EnergieWonen laten plaatsen. Erg tevreden over de voorlichting en montage. De monteurs waren vakkundig en vriendelijk. De panelen liggen er keurig op en de dakpannen zijn ook netjes teruggeplaatst. Een aanrader vinden wij. Marcel & Janet, Leek

image description

Een adviseur van energiewonen heeft advies bij ons uitgebracht voor zonnenpanelen. We hadden nog 3 offertes van andere bedrijven liggen. Hij was de duurste maar kon wel goede opbrengst en 25 jaar volledige garantie bieden. Dit klonk vertrouwd en degelijk. Vooral omdat Essent hen aanbeveelt, hierdoor zijn we akkoord gegaan. Enkele weken na akkoord offerte gaf hij aan niet alle gegevens te hebben en vroeg ons om zelf foto?s door te sturen. Aangegeven dat wij het fijner vinden als hij deze zelf maakt. Dit heeft hij gedaan. Ruim 2 maanden later is de installatiedatum eindelijk daar. De monteurs leggen netjes uit dat door adviseur het gemaakte legplan niet uitvoerbaar is. De panelen dienen lager op het dak gelegd te worden. Voor ieders oog is zichtbaar dat hierdoor 2 vd 15 panelen minder zon gaan vangen. Dit resulteert automatisch in een lagere opbrengst. Aangezien ik hier niet akkoord mee ging, telefonisch overleg gehad met Energiewonen en betreffende adviseur. Ze kwamen met 3 verschillende berekeningen. Uiteindelijk kwamen ze met de oplossing van 5 jaar x het verwachtte verlies aan opbrengst. In ons geval volgens hen: 5 x ?35=?185. Aangegeven dat we voor hen kiezen voor 25 jaar garantie en dat we dan 25x de door hen berekende ?35 willen ontvangen. Te heten ?875, afgerond op ?1000 aangezien de stroomprijzen in de komende jaren zullen stijgen. Energiewonen gaf aan dat het de ?185 was of niks. Dit was de maximale oplossing, hetgeen wij mild vinden wanneer je een installatie van ?9700 wil plaatsen. Hen dan ook gezegd dat ze of de 875 korting mogen bieden (aangezien ze 25 jaar garantie bieden) of dat we de koop willen ontbinden. De koop werd toen ontbonden. Waar wij volledig achter stonden. Adviseur gaf aan dat energiewonen nog contact met ons op zou nemen. Dit is niet gebeurd. Wij nemen de snelle adviseur nalatigheid in advies kwalijk. Hij doet mooie beloftes, waarmee we akkoord gingen. Later bleek èn dat hij niet alle foto?s had om zijn gemaakte advies destijds op te baseren en bleekzijn gemaakte legplan fout. Zeer kwalijk! Wij hebben geen vertrouwen in dit bedrijf terwijl je dat juist hoopt door de samenwerking met essent en hoge prijs waardoor je kwaliteit, betrouwbaarheid en service verwacht.

image description

Heel slecht! eerst een aanbetaling moeten doen nadat ze het dak al bekeken hebben en vervolgens op de laatste week van hun termijn iemand langs laten komen die dus ons dak afkeurd. Kortom wij moeten nu een ander zoeken nadat hun ons al die tijd hebben laten wachten (ze zeggen na 6weken krijg je de kosten die je misloopt vergoed nou mooi niet dus) ze zijn er onderuit gekomen door dat hun dus niet met een hoogwerker willen werken wat dus wel heel goed mogelijk zou zijn. Maar wat extra kosten met zich mee brengt waar ze dus blijkbaar niet willen terwijl ze zelf in eerste instantie hier niks over hebben gezegd.

image description

Eerste kennismakingsgesprek verliep goed, hierdoor de opdracht aan energiewonen gegund en een aanbetaling gedaan. Echter bleek er nog een technische keuring te zijn voor het installeren, dit is nooit ten spraken gekomen tijdens het advies gesprek. Uit deze keuring is naar voren gekomen dat de golfplaten te zwak zijn om op te lopen tijdens de montage, dit zou echter opgelost zijn door het inzetten van een verreiker met manbak. Echter kreeg ik een dag voor het verstrijken van de installatie termijn een mail dat na nader inzien het plaatsen toch niet door kan gaan in verband met de zwakke golfplaten. Vindt het zeer onprofessioneel dat dit doormiddel van een mail kenbaar gemaakt wordt. Ook vind ik het raar dat er na de aanbetaling nog besloten kan worden dat het installeren niet door kan gaan. persoonlijke vind ik dat de aanbetaling pas plaats mag vinden als het zeker is dat het plan realiseerbaar is. mijn advies denk goed na voor je in zee gaat met energiewonen

image description

Toen wij serieus gingen nadenken over zonnepanelen ontvingen wij veel e-mails met betrekking tot deze investering. Gelukkig konden wij o.a. ook bij EnergieWonen reageren of er een adviseur langs kon komen. Dit werd toegezegd en binnen een redelijke tijd konden wij in overleg met een adviseur van dit bedrijf. (Op internet hadden wij met betrekking tot panelen al eea gegoogled maar hadden toch nog een paar specifieke vragen. Tijdens dit gesprek konden wij de laatste onduidelijk heden oplossen en zijn wij over gegaan tot een verzoek tot levering van 10 panelen. De installatie van deze panelen ging ook conform de afspraak. Het vervolg traject liep eveneens uitstekend en wij zijn dan ook zeer tevreden met onze keuze.

image description

We zijn heel tevreden over de zonnepanelen die door Energiewonen bij ons op het dak zijn geplaatst. Vanaf het moment dat we een adviesgesprek hadden over de mogelijkheden die er waren en over hoe het hele proces zou gaan lopen, hadden we hier een goed gevoel bij. Op al onze vragen kregen we antwoorden en de samenwerking verliep ook zeer prettig. De specialisten die het opmeten en installeren hebben uitgevoerd waren zeer deskundig en waren hele fijne mensen. Wij zullen Energiewonen dan ook zeker aanbevelen bij mensen die van plan zijn zonnepanelen aan te schaffen. Peter en Mariella

image description

Het gesprek met de adviseur was heel ontspannen en er werd echt de tijd genomen om alle wensen te bespreken. De huissituatie werd goed bekeken, en er werd meegedacht voor de beste plaatsingen van panelen en omvormer. Alles was mogelijk of er werd in oplossingen gedacht, in plaats van nee zeggen. De adviseur was via de app goed bereikbaar voor extra vragen/opmerkingen. De panelen werden binnen een paar weken geleverd, en de afspraak voor plaatsing werd duidelijk gemaakt. Tijdens het plaatsen moest de omvormer in een trapkast worden geplaatst waar weinig ruimte was. Zonder morren werd in deze kleine ruimte 'gekropen' en de omvormer geplaatst, helemaal super! Na installatie was de omvormer helaas even zijn verbinding met het internet kwijt. De support afdeling van energieWonen stuurde een duidelijk handleiding en acties die ondernomen konden worden en zo kon ik zelf soepeltjes het probleem oplossen. Via de app kan ik nu op ieder moment de productie van de zonnepanelen inzien, heel leuk en handig. Al met al helemaal tevreden en ik zou energieWonen aan iedereen aanraden.