EnergieWonen

  1. Home
  2. Flevoland
  3. Almere
  4. EnergieWonen

Zonnepanelen installateur EnergieWonen

Hawaiiweg 25, 1339 NW Almere, Nederland
Dit is een citaat van EnergieWonen zelf:

EnergieWonen helpt haar klanten bij het optimaliseren van de energiehuishouding van hun woning. Op dit moment zijn zonnepanelen daarvoor de meest efficiënte mogelijkheid.

EnergieWonen

In de toekomst zal EnergieWonen zich ook specialiseren in domotica, accutechnologie en energiemanagement. Zo blijven wij Nederlandse huishoudens ondersteunen bij het verlagen van de energiekosten.

Doordat EnergieWonen meer dan 500 installaties per maand doet kunnen zij direct bij fabrikanten inkopen. Daarmee garanderen zij een levering tegen zeer scherpe prijzen. Bovendien hoeven zij geen concessies aan kwaliteit te doen.

EnergieWonen heeft 28 service- en adviespunten en daardoor zit er altijd één bij je in de buurt. Bij een eventuele storing helpen zij uiteraard zo snel mogelijk. De kracht van EnergieWonen is dan ook: lokaal werkend en nationale inkoop!

Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen, tenzij anders aangegeven.

38 beoordelingen over EnergieWonen van Google My Business

image description

Juni 2023 optimiser kapot. Binnen redelijke tijd een nieuwe geplaatst door Energiewonen. Echter zonder resultaat, panelen werken nog steeds niet. Daarna begon de ellende: mails met toezeggingen die niet worden nagekomen, geen reactie op mails van mijn kant. Telefonisch contact zinloos. Uit het niets neemt een servicedrijf dat voor Energiewonen werkt contact op dat vervolgens ook niets meer laat horen. Een half jaar later zelf een ander servicebdrijf ingeschakeld. Zij hadden het probleem in no-time gefixt. Nooit meer naar Energiewonen.

image description

Ik kwam bij Energiewonen terecht via een mailing van Energiewacht. Nadat ik mijn interesse had laten blijken via de mail werd ik direct gebeld en kreeg een week later Sidney Kuiper op bezoek voor een adviesgesprek. Uitleg was erg helder en overtuigend. De installatie is wel wat duurder dan bij enige andere aanbieders, maar de kwaliteit van de componenten en ook de verdere uitvoering rechtvaardigen dat absoluut. Ik ben erg blij met de afhandeling van mijn bestelling en haal uit het geinvesteerde geld meer dan 10x het rendement dat ik anders van de bank had gekregen: absolute aanrader.

image description

Bijna 5 jaar geleden de zonnepanelen laten plaatsen door energie wonen. Voortraject super geregeld, ze leveren graag en plaatsing en kennis is prima in orde. Maar daarna is het waardeloos als er wat is. Nu voor een 2e keer ellende en de service is meer dan slecht. Lang in de wacht, weg gedrukt worden, medewerkers zullen het doorzetten, maar nooit komt er antwoord, mail wordt pas een dag of 10 later beantwoord en slot van liedje komen ze niet, ze willen wel een extern bedrijf langs sturen dat 125 euro voorrijkosten en 80 euro per uur rekent en dat exclusief btw. Nou laat dat maar doen!!!!! Offerte, en plaatsing zo geregeld maar geen service en dan afschuiven dat er personeel gebrek is. Nou 3 jaar geleden was de service ook niks. Waardeloos!!!!! Geen energie wonen meer voor ons!!

image description

Mijn ervaringen zijn wisselend. Zit tussen 2 en 3 sterren in. * Installatie vanaf 2016, netjes aangelegd * Fout gemaakt bij dakpannen waardoor we lekkage kregen. Wel zelf moeten oplossen maar alle kosten vergoed. * Monitoring op afstand werkt - kreeg op enig moment automatisch bericht dat er wat vervangen moest worden * Echter: contact krijgen vind ik erg lastig, beloftes over contact terug opnemen worden niet nagekomen. Zelfs bij offerte voor uitbreiding wat toch een positief contactmoment moet zijn. Iets komt morgen, dan overmorgen, dan moet je 2x mailen en 2x bellen voor je alsnog iets krijgt. Je voelt je als klant behoorlijk onbelangrijk. * Dus: technisch netjes en dat is veel waard. klant communicatie is echt niet op orde en klantwaardering ook niet.

image description

Ontzettend slecht service! Onze zonnepanelen zijn 7 weken geleden kapot gegaan en heb nu onderhand 10 keer gebeld en wordt van het kastje naar de muur gestuurd, elke keer weer! Ik ben zwaar teleurgesteld in de service van dit bedrijf. Beloftes worden gewoon niet nagekomen!

image description

Onlangs besloten over te gaan op de plaatsing van zonnepanelen door EnergieWonen. Een klantadviseur, in ons geval Chris van Lint, heeft ons door het hele aankoopproces geleid en deed dit op een aangename en professionele wijze, wat ons een goed gevoel heeft gegeven. Op zeer uitgebreide wijze wordt er een advies opgesteld en doorgenomen met de klant, die alles in alle rust kan nalezen. Daarnaast is de klantadviseur betrokken bij het plaatsingsproces en zorgt er voor dat de uitvoering vlot verloopt. In ons geval was de klantadviseur ook altijd direct bereikbaar bij aanvullende vragen. Wij zijn zeer tevreden over de aankoop en advisering. De resultaten van energie opwekken en terugleveren zijn zeer inzichtelijk terug te vinden via een bijgeleverde app, die eenvoudig te installeren is en op verschillende apparaten te installeren is.

image description

Advies, aankoop, plaatsing van de panelen, alles is soepel en kundig verlopen. Al snel bleek echter dat één van de elf panelen qua opwekking achterbleef. Kan gebeuren, geen probleem. Ben nu echter al ruim twee maanden bezig om dat probleem te laten verhelpen. Dat betekent bij EnergieWonen blijkbaar dat je als klant continu contact moet zoeken en dat je als leverancier zo weinig mogelijk doet en van je laat horen. Krijg het gevoel dat zodra ze je centen binnen hebben, je het verder maar kunt uitzoeken. Het goede gevoel dat ik bij deze club had verdwijnt inmiddels als sneeuw voor de zon...

image description

Via Essent en haar partner Energie Wonen een goede klantreis mogen ervaren. Ik heb mijn interesse doen blijken in zonnepanelen bij Essent, het merknaam geeft een vorm van zekerheid en betrouwbaarheid. In het offerte traject op telefonische afspraak is ons direct een redelijke prijs gegeven. De meterkast om laten bouwen, 8 panelen 395kwh, PV unite er tussen en een mooie kookgroep in de meterkast geplaatst gekregen. Bij schouwing een duidelijke legplan besproken en de optie hoe aan te sluiten. Ik had er zelf wel wat werk in om de stroomkabel binnenhuis te trekken even als de netwerkkabels omdat ik ze niet tegen de gevel aan wou hebben. De installateur hebben er wel een dag werk aam gehad maar het is keurig, zeer netjes en professioneel opgeleverd. De installateur is zelfs een dag later terug gekomen om de netwerkkabel te voorzien van connectors. Extra service word hier niet verlegen om gedaan onze ervaring is dan ook zeer.. zeer positief. Top service ga zo door!

image description

Door veel aanbod zie je door de bomen het bos niet meer. Na veel online offertes en vergelijkingen via vrienden die positieve ervaringen hadden terecht gekomen bij EnergieWonen. Eind april is de adviseur van EnergieWonen langs geweest en 4 juli was de installatie. Adviseur was erg duidelijk en transparant mbt systemen en prijzen. Luistert naar de wensen van de klant en advies is op basis van wensen/plannen voor in de toekomst. Afspraken, offerte en werkopdracht is erg duidelijk zonder kleine lettertjes. De installatie ging probleemloos. Alles is netjes afgewerkt zowel binnen als buitenshuis. Nogmaals bedankt voor het prettige contact en duidelijke communicatie!

image description

Mijn eerste ervaringen, t/m levering, waren positief. Maar nu blijkt onze installatie nog maar de helft van zijn capaciteit te leveren, doordat hij steeds uitschakelt en opnieuw opstart. Er wordt verwezen naar de te geringe capaciteit van het elektriciteitsnetwerk vanwege de opgelopen terugleveringen. Dat zal zo zijn, maar Liander geeft aan dat het wel een jaar zal duren voor de netwerkcapaciteit uitgebreid kan worden: er is een enorme achterstand. Intussen zijn er echter diverse installaties in onze wijk die wél goed presteren, naar verluid doordat de instellingen zijn aangepast. Energiewonen weigert echter hier naar te kijken. Met andere woorden: wij hebben geleverd, het spul werkte, zoek het verder maar uit! Als je ondersteuuning bij pproblemen wilt hebben, moet je dus NIET BIJ ENERGIEWONEN zijn.

image description

14 mei hielden mijn zonnepanelen op met de stroomproductie. Volgende dag gebeld met EnergieWonen. Ik moest maar en mail sturen naar de support afdeling. Het duurde een week voordat ik een bericht terug kreeg. Weer gebeld en er zou een spoedbericht naar de support afdeling gestuurd worden. Weer een week wachten. Toen moest ik een aantal stappen doorlopen om de omvormer op te starten. Geen succes. Dus weer een bericht teruggestuurd en een paar dagen later het bericht terug dat er een monteur zou komen. Die afspraak duurde ook weer ruim een week. Er kwam afgelopen maandag een ploeg van 3 mensen. wat bleek dat er in de meterkast de draad naar de aardlekschakelaar niet vast zat. Bij de montage vier jaar geleden niet goed vastgezet. Daarna deed alles het weer. Alles bij elkaar heeft het ruim vier weken geduurd waardoor ik wel veel opwekking van elektriciteit gemist heb. Slechte service en support. Ik heb er spijt van dat ik EnergieWonen heb aanbevolen bij vrienden die sinds kort van EnergieWonen een installatie hebben aangeschaft.

image description

Nette partij om zaken mee te doen. Geen cowboys maar goed proces van offerte tot plaatsing. Er ging wel wat mis bij de plaatsing maar dat is keurig opgelost door de installateurs. De zonnepanelen zijn inmiddels een paar weken aangesloten en opbrengst is conform verwachting.

image description

In 2014 hebben wij bij Energie Wonen zonnepanelen aan laten leggen. Destijds al tot volle tevredenheid. Van de week was opeens alles of-line. Omvormer brandde een rood lampje en er werd geen stroom meer opgewekt. Was wel eens vaker voorgekomen en kan altijd gebeuren. Immer zelf weer op de rit gekregen. Dit keer echter niet. Zondag 2 april een mail gestuurd naar Energie Wonen met uitleg over het probleem. Lang verhaal kort....om 5 over 9 s'morgens al een mail terug en na wat mailtjes over en weer is dankzij de deskundige begeleiding en support door EW alles dezelfde dag weer op de rit. Dikke complimenten voor dit bedrijf voor het supersnelle reageren en deskundige begeleiding. Feit dat ze na aankoop in 2014 nu nog steeds bestaan zegt mij genoeg. Zonnepanelen nodig? Kan niet anders oordelen dat Energie Wonen nog steeds het juiste adres is. Dank je wel !!!! Kortom,

image description

Wij hebben zonnepanelen laten plaatsen door EnergieWonen. Goed bedrijf, de heer van de Slikke kwam ter plaatste en maakte gelijk offerte je weet gelijk waar je aan toe bent. De plaatsing werd een maand later omdat een container met panelen niet was aangekomen. Maar daar kregen we op tijd bericht van en werden we gecompenseerd met ?150. Zeer netjes. De installatie verliep vlot en vakkundig. Ook kwam de heer van de Slikke op de montage dag langs om te kijken of alles perfect verliep. Ook de klantenservice is goed bereikbaar en zijn erg behulpzaam en vriendelijk.

image description

Na een prettig intakegesprek contract getekend, aanbetaald. Na een paar dagen een telefoontje, dat op het dak van de carpoort toch geen panelen geplaatst kunnen worden omdat de metalen dakplaten te slap zouden zijn. Met veel spoed voor duur geld dak laten vervangen om kort later te horen dat dat ook niet goed zou zijn. Na rond twee manden eruit gezet. In hun voorwaarden staat, dat ze op elk dak panelen kunnen plaatsen. Verder ook nog gehoord, dat ze niet de nieuwste technieken gebruiken maar wel heel duur zij.

image description

Krijg een simpele mail dat onze situatie niet geschikt is. Lessenaar dak op het zuiden? Uitbouw en garage op het zuiden? Totale capaciteit van ca 30 panelen. Er zijn gelukkig genoeg specialisten die wel de kennis hebben om de situatie op een juiste manier in te schatten of even na te vragen als ze de digitale middelen niet hebben om even op Google Earth te kijken. Dat kennen ze blijkbaar bij EnergieWonen niet

image description

Informatie gedeeld met EnergieWonen voor een project in Nijmegen (ca. 140 zonnepanelen op een monumentaal pand). Wel netjes teruggebeld, maar kortaf en zonder enige toelichting werd mij verteld dat "de salesmanager van EnergieWonen heeft aangegeven dat zij hierin niets kunnen betekenen". Dat kan en mag natuurlijk, maar ik stop moeite in het delen van informatie over een vrij groot project en het voelt wrang dat ik dan op deze manier afgewimpeld word. Misschien in de uitvoering een prima partij, maar mijn korte ervaring is negatief.

image description

In 2017 offerteraject bij Zon7 /Energiewonen doorlopen. Schouwing 11 panelen, bij plaatsing slechts 8 geplaatst. Na 2 x telefonisch contact over uitbreiding (conform 1e offerte) geen respons van Kees Bos/Zon7. Dit jaar zelf maar aan de slag en onderdelen gezocht die passen bij deze installatie. Zonnepaneel geplaatst volgens voorschriften en alles werkt prima. Nu nog het paneel in SE platform krijgen om te monitoren. 3 weken nu in de weer met Zon7 om als eindresultaat te krijgen dat de garantie vervalt en ik zelf maar moet uitzoeken hoe ik dat paneel in de App krijg door zelf in beheer te nemen via overdracht bij SE. Klantvriendelijkheid nou nee, servicegericht ook niet. Uitbreiding door nieuwe extra installatie NIET bij Zon7/Energiewonen. Deze club (onderdeel Essent) raad ik van harte af.

image description

Ik raad dit bedrijf absoluut niet aan. Ik heb 10 zonnepanelen laten plaatsen met de toezegging door de adviseur dat als ik meer panelen wil, EnergieWonen die bij bestaande klanten snel en zonder problemen komt bijplaatsen. Nu, twee jaar later, wil ik extra panelen en nu laat het bedrijf weten dat ze geen bijplaatsingen meer doen, ook niet bij bestaande klanten. Erg jammer, want dit was nou juist de reden dat ik voor EnergieWonen had gekozen...

image description

Zeer slechte service!!!! Het plaatsen van panelen gebeurd vaak goed en zorgvuldig, maar zodra je ze nodig hebt voor een storing of problemen moet je weken en soms maanden w88. Als je belt zijn ze super slecht te bereiken en als ze opnemen moet alles via de mail en je krijgt verder niemand te spreken alleen de receptioniste. Via de mail krijg je ook niet of nauwelijks reactie. Geen zaken doen met dit bedrijf!

image description

Komen afspraken niet na vervolgens neem je de telefoon niet meer op dit allemaal omdat een systeem niet correct werkt en ze voor mijn deur stonden we zonder hoogwerker die nodig was lekker handig vervolgens moesten wij drie maanden wachten voordat ze opnieuw konden langskomen om de zonnepanelen alsnog te plaatsen bij vraag hiervoor een compensatie maar ze geven geen gehoor Ze sturen ons van het kastje naar de muur

image description

Enkele optimizers zijn stuk. Vallen onder de garantie. Energiewonen beloofde om op afstand ons systeem uit te lezen, waarna contact met ons zou worden opgenomen. Na 8 weken nog steeds geen bericht mogen ontvangen. Bedrijf reageert niet meer op mail en is telefonisch niet bereikbaar. 5 jaar geleden, forse lekkage gehad ivm slordige en ruwe installatie door dit bedrijf. Bedrijf legde de schuld bij anderen. Uiteindelijk heeft het bedrijf met hulp van rechtsbijstand toch de de schade betaald.super slecht bedrijf, met nog slechtere service. Komen beloften niet na.

image description

Heeeeele slechte ervaring bij Energiewonen. Nooit doen! De klantenservice is alleen maar te bereiken als je iets koopt. Als er iets hapert zit je met de gebakken peren. Er komt niemand langs, je krijgt een handleiding om het zelf te doen en meer niet. Ik zit al lang met panelen die het niet doen en met een app die het niet doet. Kortom ga nooit met deze mensen in zee!

image description

De service en de glimlach was er tot de zonnepanelen en de omvormer niets meer deden. Daarna blijkt het ineens heul heul moeilijk om contact te krijgen. Telefonisch doen ze sowieso niets meer (na 5 minuten bandje wordt de verbinding verbroken). Op een supportverzoek via email krijg je alleen automatische response. Misschien moeten ze stoppen met nieuwe klanten en de oude gewoon goed helpen! Dat hadden ze beloofd hè! Ze waren niet voor niets duurder dan de concurrent.

image description

Ik zou nooit meer via energiewonen zonnepanelen laten plaatsten. Het offerte traject en installatie ging prima maar daarna ging het mis. 2 maand bezig geweest om een acount geactiveerd te krijgen. Deze account moest door Energiewonen geactiveerd worden. Maar telefonisch kun je ze gewoon niet te pakken krijgen. Voor verkoop krijg je direct iemand aan de lijn maar als het om service gaat dan wordt je na 5 minuten in de wacht gezet te hebben afgesloten. Je krijgt dan via een bandje te horen dat je moet mailen. Op mijn emails reageerden ze eigenlijk niet. Of pas na weken. Ik heb sinds vorige week een storing gemeld want enkele microomvormers staan in storing. De app geeft netjes aan dat er een monteur langs moet komen. Maar dat krijg ik dus nog niet geregeld. Ik ben echt teleurgesteld.

image description

Zojuist zeer onvriendelijk behandeld door een vertegenwoordiger van EnergieWonen. Allereerst 45 minuten te vroeg voor de deur, geen probleem in dit geval maar altijd netjes om even te vragen of het al uit komt. Zonder een beleefde ?goedemiddag? oid, was de eerste communicatie; ?op een dak zoals deze, plaatsen wij niet?. En daarmee was het eigenlijk gedaan. Binnen 4 minuten was meneer weer weg. Alle begrip dat er op sommige type daken niet geplaatst wordt hoor, maar dat had ook op een nette, vriendelijke manier uitgelegd kunnen worden. Het onvriendelijke contact overrompelde me zo dat ik er ontdaan van ben.

image description

Na een lekkage contact opgenomen En gelijk opgelost En een mooie bos bloemen ontvangen voor het ongemak Top bedrijf ??

image description

Mooi hoor, na 2 jaar fouten in de installatie en niet reageren of langs komen

image description

Beste mensen, ik zou me maar eens goed overwegen om met dit bedrijf en in zee te gaan. Wij hebben 24 zonnepanelen op het dak liggen en hebben al een week geleden gemaild/gebeld omdat er een storing in de omvormer is. Dit betekent dat wij nu ook geen stroom kunnen opwekken. Telefonisch zijn ze heel erg slecht te bereiken en op de mail wordt ook pas na dagen op gereageerd. Dus verkopen kunnen ze goed, alleen de service is ver te zoeken

image description

Ik had vandaag een afspraak m.b.t aanschaffen van zonnepanelen. Ik werd doorgestuurd via ESSENT. Tot mijn grote verbazing belde jullie advieseur om 16:28 ( 2 min voor ons afspraak) dat hij vanochtend positief is getest en niet langs kan komen. Zwaar teleurgesteld in jullie bedrijf en adviseurs. Ik moest ook tijd voor vrij maken en zit voor niks thuis. Onbegrijpelijk dat iemand zo ongeinteresseerd 2 min van te voren de afspraak afzegt omdat hij vanochtend positief is getest. Ik laat het hier niet bij en zal deze naar ESSENT escaleren.

image description

Vorig jaar (2021) zonnepanelen laten installeren op onze nieuwe koopwoning door Energiewonen. Zowel voortraject als installatie en natraject (aftersales) naar tevredenheid zien verlopen. De schouw was zoals verwacht: korte inspectie van bestaande electra installatie, dak, constructie etc. Voorstel ontvangen waarop we nog een paar wijzigingen konden laten doen ivm andere installatie (airco). De consultant was vriendelijk, dacht mee en volgt ook op. Energiewonen was zo flexibel om de datum van installatieafspraak te verschuiven ivm zieke huisgenoot (dag vóór de installatie). Uiteindelijke dag van installatie ging alles voorspoedig, ondanks een paar onvoorziene uitdagingen. Alles netjes en schoon opgeleverd met instructie en relay aangemeld op lokale wifi. De aftersales was prima ook de verzorging van BTW teruggave. Het proces is deels geautomatiseerd, of althans kregen we steds tijdig updates van status van BTW teruggave. Een punt van advies zou wel zijn om een drone in te zetten voor schouw maar ook post-installatie om wat extra foto's te delen met de nieuwe eigenaar van de zonnepanelen.

image description

Vorig jaar zonnepanelen via EnergieWonen laten plaatsen. Erg tevreden over de voorlichting en montage. De monteurs waren vakkundig en vriendelijk. De panelen liggen er keurig op en de dakpannen zijn ook netjes teruggeplaatst. Een aanrader vinden wij. Marcel & Janet, Leek

image description

Een adviseur van energiewonen heeft advies bij ons uitgebracht voor zonnenpanelen. We hadden nog 3 offertes van andere bedrijven liggen. Hij was de duurste maar kon wel goede opbrengst en 25 jaar volledige garantie bieden. Dit klonk vertrouwd en degelijk. Vooral omdat Essent hen aanbeveelt, hierdoor zijn we akkoord gegaan. Enkele weken na akkoord offerte gaf hij aan niet alle gegevens te hebben en vroeg ons om zelf foto?s door te sturen. Aangegeven dat wij het fijner vinden als hij deze zelf maakt. Dit heeft hij gedaan. Ruim 2 maanden later is de installatiedatum eindelijk daar. De monteurs leggen netjes uit dat door adviseur het gemaakte legplan niet uitvoerbaar is. De panelen dienen lager op het dak gelegd te worden. Voor ieders oog is zichtbaar dat hierdoor 2 vd 15 panelen minder zon gaan vangen. Dit resulteert automatisch in een lagere opbrengst. Aangezien ik hier niet akkoord mee ging, telefonisch overleg gehad met Energiewonen en betreffende adviseur. Ze kwamen met 3 verschillende berekeningen. Uiteindelijk kwamen ze met de oplossing van 5 jaar x het verwachtte verlies aan opbrengst. In ons geval volgens hen: 5 x ?35=?185. Aangegeven dat we voor hen kiezen voor 25 jaar garantie en dat we dan 25x de door hen berekende ?35 willen ontvangen. Te heten ?875, afgerond op ?1000 aangezien de stroomprijzen in de komende jaren zullen stijgen. Energiewonen gaf aan dat het de ?185 was of niks. Dit was de maximale oplossing, hetgeen wij mild vinden wanneer je een installatie van ?9700 wil plaatsen. Hen dan ook gezegd dat ze of de 875 korting mogen bieden (aangezien ze 25 jaar garantie bieden) of dat we de koop willen ontbinden. De koop werd toen ontbonden. Waar wij volledig achter stonden. Adviseur gaf aan dat energiewonen nog contact met ons op zou nemen. Dit is niet gebeurd. Wij nemen de snelle adviseur nalatigheid in advies kwalijk. Hij doet mooie beloftes, waarmee we akkoord gingen. Later bleek èn dat hij niet alle foto?s had om zijn gemaakte advies destijds op te baseren en bleekzijn gemaakte legplan fout. Zeer kwalijk! Wij hebben geen vertrouwen in dit bedrijf terwijl je dat juist hoopt door de samenwerking met essent en hoge prijs waardoor je kwaliteit, betrouwbaarheid en service verwacht.

image description

Heel slecht! eerst een aanbetaling moeten doen nadat ze het dak al bekeken hebben en vervolgens op de laatste week van hun termijn iemand langs laten komen die dus ons dak afkeurd. Kortom wij moeten nu een ander zoeken nadat hun ons al die tijd hebben laten wachten (ze zeggen na 6weken krijg je de kosten die je misloopt vergoed nou mooi niet dus) ze zijn er onderuit gekomen door dat hun dus niet met een hoogwerker willen werken wat dus wel heel goed mogelijk zou zijn. Maar wat extra kosten met zich mee brengt waar ze dus blijkbaar niet willen terwijl ze zelf in eerste instantie hier niks over hebben gezegd.

image description

Eerste kennismakingsgesprek verliep goed, hierdoor de opdracht aan energiewonen gegund en een aanbetaling gedaan. Echter bleek er nog een technische keuring te zijn voor het installeren, dit is nooit ten spraken gekomen tijdens het advies gesprek. Uit deze keuring is naar voren gekomen dat de golfplaten te zwak zijn om op te lopen tijdens de montage, dit zou echter opgelost zijn door het inzetten van een verreiker met manbak. Echter kreeg ik een dag voor het verstrijken van de installatie termijn een mail dat na nader inzien het plaatsen toch niet door kan gaan in verband met de zwakke golfplaten. Vindt het zeer onprofessioneel dat dit doormiddel van een mail kenbaar gemaakt wordt. Ook vind ik het raar dat er na de aanbetaling nog besloten kan worden dat het installeren niet door kan gaan. persoonlijke vind ik dat de aanbetaling pas plaats mag vinden als het zeker is dat het plan realiseerbaar is. mijn advies denk goed na voor je in zee gaat met energiewonen

image description

Toen wij serieus gingen nadenken over zonnepanelen ontvingen wij veel e-mails met betrekking tot deze investering. Gelukkig konden wij o.a. ook bij EnergieWonen reageren of er een adviseur langs kon komen. Dit werd toegezegd en binnen een redelijke tijd konden wij in overleg met een adviseur van dit bedrijf. (Op internet hadden wij met betrekking tot panelen al eea gegoogled maar hadden toch nog een paar specifieke vragen. Tijdens dit gesprek konden wij de laatste onduidelijk heden oplossen en zijn wij over gegaan tot een verzoek tot levering van 10 panelen. De installatie van deze panelen ging ook conform de afspraak. Het vervolg traject liep eveneens uitstekend en wij zijn dan ook zeer tevreden met onze keuze.

image description

We zijn heel tevreden over de zonnepanelen die door Energiewonen bij ons op het dak zijn geplaatst. Vanaf het moment dat we een adviesgesprek hadden over de mogelijkheden die er waren en over hoe het hele proces zou gaan lopen, hadden we hier een goed gevoel bij. Op al onze vragen kregen we antwoorden en de samenwerking verliep ook zeer prettig. De specialisten die het opmeten en installeren hebben uitgevoerd waren zeer deskundig en waren hele fijne mensen. Wij zullen Energiewonen dan ook zeker aanbevelen bij mensen die van plan zijn zonnepanelen aan te schaffen. Peter en Mariella

image description

Het gesprek met de adviseur was heel ontspannen en er werd echt de tijd genomen om alle wensen te bespreken. De huissituatie werd goed bekeken, en er werd meegedacht voor de beste plaatsingen van panelen en omvormer. Alles was mogelijk of er werd in oplossingen gedacht, in plaats van nee zeggen. De adviseur was via de app goed bereikbaar voor extra vragen/opmerkingen. De panelen werden binnen een paar weken geleverd, en de afspraak voor plaatsing werd duidelijk gemaakt. Tijdens het plaatsen moest de omvormer in een trapkast worden geplaatst waar weinig ruimte was. Zonder morren werd in deze kleine ruimte 'gekropen' en de omvormer geplaatst, helemaal super! Na installatie was de omvormer helaas even zijn verbinding met het internet kwijt. De support afdeling van energieWonen stuurde een duidelijk handleiding en acties die ondernomen konden worden en zo kon ik zelf soepeltjes het probleem oplossen. Via de app kan ik nu op ieder moment de productie van de zonnepanelen inzien, heel leuk en handig. Al met al helemaal tevreden en ik zou energieWonen aan iedereen aanraden.