OUXO ENERGY

  1. Home
  2. Drenthe
  3. Tynaarlo
  4. OUXO ENERGY

zonnepanelen installateur OUXO ENERGY

Exportweg 6, 9482 WP Tynaarlo, Nederland
Dit is een citaat van OUXO ENERGY zelf:

Zonne-energie oplossingen op maat, geschikt voor elke situatie. Verder denken dat alleen het opwekken van energie.

Over OUXO ENERGY

Voorbereid zijn op de toekomst? Een bedrijf wat echt met je meedenkt? Onze innovatieve technieken zorgen voor een hoger rendement op je investering. Van handelen op de APX tot het aansturen van apparatuur in de woning, wij ontzorgen jou van A tot Z.

Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen, tenzij anders aangegeven.

21 beoordelingen over OUXO ENERGY van Google My Business

image description

Zeer fijne ervaring met Ouxo in de offerte-fase en het leggen van de zonnepanelen. Kundige en prettige vakmensen.

image description

Snel en vakkundig geplaatst, en op verzoek ook een nieuwe meterkast toegevoegd....klaar voor de toekomst

image description

Een mooi jong dynamisch bedrijf, ze gaan als een raket. daarmee vergeten ze dat de aftersales ook enorm belangrijk zijn. 1ste probleem was een storing waardoor het hele systeem weken niet heeft gewerkt. 2de probleem was uitval van 1 paneel, 3de probleem is 1 paneel wat niet vast zit en naar beneden is gegleden. Ik moet er continue achteraan bellen en appen voordat er beweging komt in een oplossing. Vandaag ben ik zelf het dak maar opgeklommen om het betreffende paneel terug te schuiven. Ik zag dat de klemmen los zaten dus ik dacht ik haal even de accuboor machine. terug boven probeer ik de klemmen aan te draaien, echter gaat dat niet omdat er 4 klemmen zijn dol gedraaid. dit is al gebeurd bij de monteurs tijdens het plaatsen, zij hebben er toen bewust niet voor gekozen om ze te vervangen omdat het waarschijnlijk te veel werk was. Benieuwd hoe lang het nu gaat duren voordat het opgelost is. In Juni 2022 is het probleem gelukkig opgelost.

image description

Het eerste contact en advies, door adviseur Niek was erg goed. Daardoor ontstond er vertrouwen. Maar vanaf moment van offerte akkoord geven begon het al. We kregen een automatische mail van de planning wanneer de installatie was. Zonder enig overleg. Vervolgens moeilijk om dit om te zetten. Op dag van installatie verliep het opzich prima. Echter werd er door de monteurs van die dag niet zo positief over hun eigen collega's gesproken. Slechte zaak. Het ging vooral over hoeveel zonnepanelen zij per dag konden leggen en dat zij veel sneller waren. Later bleek ook wel waarom. Pannen waren niet goed teruggelegd en de kabels liepen door deckilgoot waardoor afvoer van regenwater werd verstoord. Dit werd uiteindelijk opgelost maar wederom via de planning wat zonder overleg ging. Later vlogen de panelen er elke keer uit. Bleek dat de aardlek automaat die geplaatst was niet geschikt was en nooit geplaatst had mogen worden. Vervolgens is er een versie zonder aardlek geplaatst. Was niet nodig volgens hun ondanks mijn verzoek omdat wij hier een TT stelsel hebben en wij de kabel van meterkast tot omvormer ook aardlek beveiligd willen. Andere aanbieders doen dit met 330ma aardlek...Pre sales is goed. Aftersales is slecht! Daarom 2 sterren

image description

Gisteren samen met mij buurman besloten in zee te gaan met Ouxo. Dit mede o.b.v. positieve ervaring van familie en kennissen van ons. Tot op heden loopt alles vlekkeloos. Gedurende het proces tot levering zal deze review worden aangepast o.b.v. onze bevindingen De accountmanager heeft ons prima voorgelicht en tijdens het gesprek de tijd genomen om vragen van ons te beantwoorden en direct een offerte voor ons te maken. (In de huidige markt een goede keuze van het bedrijf) De volgende dag hebben we enkele aanvullende vragen gemaild. Nog dezelfde dag kregen we antwoord. Dit geeft vertrouwen. O.b.v. de ervaring met de accountmanager, snelheid van de offerte, levertijd en prijs hebben we gekozen voor Ouxo. Via digitale weg ontvingen we de orderbevestiging. We worden binnenkort door afdeling planning gebeld voor het inplannen van de datum van plaatsing. Tot op heden 5 sterren Update 11 mei 2022: Vandaag een bevestiging ontvangen van Ouxo m.b.t. de installatiedatum. Vorige week tijdens het gesprek met accountmanager was de levertijd tussen 10 en 12 weken. 2 dagen later bij het accepteren van de offerte 12 tot 15 weken en nu blijkt dat de levertijd 17 weken na accepteren van de offerte is. In 1 week loopt de levertijd dus 5 weken op. Op zich wel begrijpelijk dat in de huidige markt de levertijd oploopt. Als u dit jaar nog wilt laten installeren zou ik niet te lang wachten met het accepteren van de offerte 4 sterren to be continued

image description

Ze hebben bij ons zonnepanelen geplaatst. Ze werken optimaal en hebben goed meegedacht over de opstelling. De mannen die het kwamen doen waren zeer vakkundig en hebben voor ons de ideale oplossing gerealiseerd. Dit alles was op de dag dat mijn vriendin net bevallen was, dus savonds kwam ik met de kinderen thuis en wat zag ik..... Ze hebben het keurig netjes achter gelaten en zelfs gestofzuigd!!! Ik zou iedereen dit bedrijf aanraden, ze hebben hart voor hun werk en werken kneiter hard door voor jou als klant. Om als klant met dit bedrijf in contact te komen heb ik als zeeeer prettig ervaren!

image description

Het eerste contact en advies, door adviseur Niek was erg goed. Daardoor ontstond er vertrouwen. Maar vanaf moment van offerte akkoord geven begon het al. We kregen een automatische mail van de planning wanneer de installatie was. Zonder enig overleg. Vervolgens moeilijk om dit om te zetten. Op dag van installatie verliep het opzich prima. Echter werd er door de monteurs van die dag niet zo positief over hun eigen collega's gesproken. Slechte zaak. Het ging vooral over hoeveel zonnepanelen zij per dag konden leggen en dat zij veel sneller waren. Later bleek ook wel waarom. Pannen waren niet goed teruggelegd en de kabels liepen door deckilgoot waardoor afvoer van regenwater werd verstoord. Dit werd uiteindelijk opgelost maar wederom via de planning wat zonder overleg ging. Later vlogen de panelen er elke keer uit. Bleek dat de aardlek automaat die geplaatst was niet geschikt was en nooit geplaatst had mogen worden. Vervolgens is er een versie zonder aardlek geplaatst. Was niet nodig volgens hun ondanks mijn verzoek omdat wij hier een TT stelsel hebben en wij de kabel van meterkast tot omvormer ook aardlek beveiligd willen. Andere aanbieders doen dit met 330ma aardlek... Daarna nog verzocht om uitbreiding van ons systeem ivm mogelijke warmtepomp. Maar helaas het blijft stil. Kortom zeer slechte communicatie. Pre sales is goed. Aftersales is slecht! Daarom 2 sterren

image description

Het goede nieuws is dat de zonnepanelen op het dak van de schuur liggen en werken. Maar het beeld dat mij oorspronkelijk was geschetst, namelijk dat de bestaande kabel naar de schuur voldoende was en er dus niet gegraven hoefde te worden, bleek niet te kloppen. Had ik het geweten, dan hadden er nu meer zonnepanelen op het dak gelegen (met de andere omvormer die daarvoor nodig is). Verder zou ik helemaal worden ontzorgd (prima, dat wil ik) maar ook dat gebeurde niet. Ik moest in eerste instantie zelf de BTW teruggave regelen, de doorvoer naar het huis was niet afgewerkt en spul was blijven liggen, het NEN keuringsrapport was niet compleet, facturen (en aanmaningen) werden gestuurd voordat het werk klaar was (tegen de afspraak in), herstel monteurs waren niet vooraf aangekondigd, het beloofde persoonlijke schouwrapport was er niet, de administratie wist niet van de mails die ik naar mijn contactpersoon stuurde en vice versa, en pas 3 maanden nadat het werk was begonnen was de boel afgerond. De vriendelijke en voorkomende manier waarop ik steeds te woord werd gestaan doet daar niets aan af. Had ik dit van tevoren geweten, dan was ik met een ander in zee gegaan.

image description

Een mooi jong dynamisch bedrijf, ze gaan als een raket. daarmee vergeten ze dat de aftersales ook enorm belangrijk zijn. 1ste probleem was een storing waardoor het hele systeem weken niet heeft gewerkt. 2de probleem was uitval van 1 paneel, 3de probleem is 1 paneel wat niet vast zit en naar beneden is gegleden. Ik moet er continue achteraan bellen en appen voordat er beweging komt in een oplossing. Vandaag ben ik zelf het dak maar opgeklommen om het betreffende paneel terug te schuiven. Ik zag dat de klemmen los zaten dus ik dacht ik haal even de accuboor machine. terug boven probeer ik de klemmen aan te draaien, echter gaat dat niet omdat er 4 klemmen zijn dol gedraaid. dit is al gebeurd bij de monteurs tijdens het plaatsen, zij hebben er toen bewust niet voor gekozen om ze te vervangen omdat het waarschijnlijk te veel werk was. Benieuwd hoe lang het nu gaat duren voordat het opgelost is.

image description

Een maand geleden heeft Ouxo 8 REC Alpha pure Black 400 zonnepanelen met een SMA Sunny Boy omvormer bij ons geplaatst. Eerst duidelijk advies van Davy Kats gehad. Daarna alles bijzonder netjes aangelegd door 2 goed meedenkende installateurs zowel op het dak als binnenshuis. Alles werkte direct naar behoren en we zijn dan ook zeer tevreden over de gang van zaken!

image description

Ouxo komt geen afspraken na. Een jaar na een verkeerde aansluiting, gaan ze akkoord om dit te herstellen. Duidelijkheid geven over hoe dit hersteld moet worden, vertikken ze. Ouxo werkt met onkundige monteurs en laat duidelijk blijken dat dit het probleem is van de klant. Kabels trekken naar de meterkast omdat een klant dat graag wil doen ze niet, dat is overbodig want het mag ook aangesloten worden op de groep van de wasmachine. Ondanks dat dit is afgesproken met de verkoper en de prijsindicatie daarop is gebaseerd.

image description

Binnenkort worden er bij ons zonnepanelen geplaatst door Ouxo. Wat zijn wij onwijs goed geholpen en begeleid door Thomas Haupt, adviseur van OUXO Energy! Hij is rustig, vakkundig en professioneel. Daarnaast is hij snel bereikbaar en komt hij zijn afspraken na. Hij kon goed meedenken met onze situatie en kwam met een net aanbod. Tot op dit moment erg tevreden en we kijken uit naar de komende samenwerking met het installeren! We hebben hoge verwachtingen.

image description

Wij hebben 16 zonnepanelen laten installeren door OUXO Energy BV. Van offerte tot levering zijn wij uitermate tevreden. Alles wordt verzorgd en is tot in de puntjes uitgedacht. De installateurs waren vriendelijk en hebben ondanks het slechte weer keihard gewerkt om de installatie dezelfde dag nog af te krijgen. Ondertussen kan ik via mijn solaredge app precies zien wat elk paneel oplevert wat ik ideaal vind. Ook in de BTW teruggaaf en aanmelding als energieleverancier heeft OUXO ons het leven makkelijk gemaakt. Door het aanbrengen van mijn buren en schoonfamilie hebben wij ook nog eens geld terug kunnen verdienen! Kortom een top bedrijf.

image description

Installatie is netjes gedaan. Kabel naar meterkast kan alleen buitenom en is uit het zicht achter de regenpijp geplaatst. Leuk om gelijk de volgende dag te zien dat er al stroom terug geleverd werd aan het net. Opbrengst van de zonnepanelen is actueel af te lezen op de Solar Edge app. Type panelen: 8x SEC Alpha Pure Black 400. Omvormer: SolarEdge 3000 HD Kortom, aanrader.

image description

Tijdens het intakegesprek kwam Ouxo met het alternatief van een oost-west opstelling dat veel beter paste bij ons huis. Helaas moest de montage uitgesteld worden door ziekte (corona), maar Ouxo zorgde snel voor een nieuwe afspraak. De montage liep verder zeer voorspoedig en door de vriendelijke monteurs werd echt meegedacht in het kabelverloop. Beter dan ik zelf had kunnen bedenken. Verder wordt dat procedure van nazorg goed afgehandeld (aanmelden BTW en energieteruglevering). En je hoeft pas achteraf te betalen. Dus geen gedoe met aanbetalingen. Dat is zeker fijn als je, net als wij, eerst een bouwvergunning moet aanvragen dat het toch allemaal wat onzeker maakt. Achteraf gezien zijn we dus zeer tevreden. ? Helaas geen foto, want ze liggen bovenop ons platte dak. ?

image description

Het is hier allemaal wat problematisch verlopen helaas, 2 dagen ipv 1 dag, nokvorst kapot gegaan en dit niet aan mij doorgegeven. Verkoper die niet reageert op de app over de kapotte nokvorst. Mail waar niet op wordt gereageerd. De enige die alles serieus nam is medewerker John, die bood zn excuses aan voor hoe alles is verlopen en heeft het allemaal opgelost, echt geweldig. Ook de technische medewerker die vandaag kwam ( weet zn naam niet) heeft het wifi probleem met de omvormer opgelost. De communicatie met ouxo is heel slecht. Ik vind dat John en de technische medewerker van vandaag wel een bonus verdienen

image description

Zonnepanelen zijn bijna voor iedereen aan te raden! Goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee! Je elektra monitoren en bijhouden? Nog leuk ook! Daarnaast: deze leverancier is vriendelijk, helpt je verder wanneer nodig en niet te vergeten: ze leveren prima zonnepanelen! Tja voor mij zijn ze het zonnetje in huis....

image description

Ik heb om vier redenen voor Ouxo gekozen. Op de eerste plaats, omdat ze, vergeleken met veel andere aanbieders, een prettige en duidelijke website hebben waarop alle informatie te vinden was die ik nodig had. Op de tweede plaats, omdat ze voor mij het juiste aanbod hadden: de nieuwste glas-op-glas panelen met bijpassende SolarEdge apparatuur. Verder is het fijn dat je pas betaalt, nadat de panelen zijn geplaatst en gecontroleerd. Dan loop je als klant geen risico. En tot slot, en dat is ook heel erg prettig, ze reageren erg snel. Een goede communicatie was bij andere aanbieders vaak ver te zoeken of men reageerde niet eens. Voorbereidend gesprek, plaatsen van de panelen binnen een dag, en de nazorg (aanmelden, app activeren), ik ben er alleen maar erg positief over. Top jongens!

image description

Wellicht niet de beste reclame voor het werk maar de oplossing was uitmuntend. Na enkele weken bleek toch een dakpan gescheurd te zijn met lekkage tot gevolg. Ondanks dat Ouxo tussen kerst en oud en nieuw gesloten waren, stonden ze met drie man sterk op de stoep om de lekkage te verhelpen. Kijk dat noem ik nu klantvriendelijkheid. Ben niet alleen tevreden over de snelle en vooral goede voorlichting ook de afhankelijk wordt uitstekend uitgevoerd. Ik zou Ouxo zeker aanbevelen, hier voel je je als klant nog koning.

image description

Ouxo heeft mijn jaren-30 huis voorzien van een 14tal zonnepanelen van 320Wp. Over 2018 hebben die een mooie 4800kWh opgeleverd, en ze vallen zeker niet uit de toon op het dak. In dat jaar hebben ze een zeer zware storm en veel sneeuw zonder moeite overleefd. En we zijn erg tevreden over de kennis en kunde van Dennis en zijn team. Zij konden van te voren erg goed inschatten wat een optimale layout zou zijn voor dit huis, en de jaaropbrengst werd zelfs nog beter dan dat!